מאמרים

פוליגרף עושים רק במקום מקצועי

הפוליגרף במציאות של קיצורי דרך / מורדי גזית

"לא הייתי רוצה לקבל דיאגנוזה רפואית המבוססת על בדיקה אוטומטית, מצומצמת וטכנית ועל סמך זה לחרוץ את גורלי. כשאני עומד בפני החלטה על ניתוח מסוים, אני מעדיף להיעזר ברופא מקצועי שיערוך לי את כל הבדיקות הנדרשות וישלב את כל הידע והנתונים המרביים בכדי להגיע לדיאגנוזה הנכונה".

הכנה לקראת בדיקת פוליגרף

"רציתי להזמין בדיקת פוליגרף, יש לי רק שאלה אחת...". הוא משפט שאנו שומעים כמעט מדי יום.
בדיקת פוליגרף אינה הליך פשוט, לא מדובר במכונה אליה מחברים את הנבדק, שואלים שאלה ומיד רואים באם תשובת הנבדק אמתית או שקרית. הליך בדיקת הפוליגרף מורכב הרבה יותר.

איך לבחור בודק פוליגרף?

מה המשמעות של בודק פוליגרף? הרי כולם משתמשים באותו מכשיר, לכן התוצאה תהיה דומה בכל מכון.
זהו משפט שאנו שומעים לעיתים קרובות והוא לגמרי לא מדויק. בדיקת פוליגרף אינה הליך אוטומטי, בו נשאלות שאלות ובלחיצת כפתור ניתן לדעת האם הנבדק דובר אמת או שקר. בדיקת הפוליגרף הינה הליך פסיכופיזיולוגי מורכב, המשלב שיחת רקע מקדימה, ניסוח שאלות מדויקות העומדות בתנאים המקצועיים, עריכת הבדיקה עצמה וניתוח הממצאים.

בדיקת פוליגרף (פוליגראף), איך זה עובד?

פוליגרף (פוליגראף) הינו מכשיר המסייע באבחון שקרים. כמרומז משמו, (פולי = הרבה, גרף) מכשיר פוליגרף מתרגם תגובות פיזיולוגיות הנקלטות מגוף הנבדק, המחובר למכשיר פוליגרף, לרישומים גראפיים אותם יכול מומחה פוליגרף מוסמך לאבחן כתגובות המעידות על אמירת אמת או שקר.

מכונת אמת או גלאי שקר?

מכונת אמת, אותה מכונה אשר המין האנושי מנסה לפתח משחר ההיסטוריה, כזאת שבלחיצת כפתור תוכל לקבוע איזו מבין שתי גרסאות מנוגדות הינה הנכונה. מכונת אמת שכזו, תוכל לנטרל מכל דיווח, תיאור או עדות את המניעים הנסתרים, האמביציות והאמונה של מוסר הדיווח.

סיפור מקרה אודות בדיקת פוליגרף תקופתית

 תאור מקרה

למרבה הפלא, החלק הקשה ביותר לארגון הבוחר לערוך בדיקות פוליגרף לעובדיו, אינו עצם שליחת העובדים לבדיקה, אלא יישום הממצאים והדרך להתמודד איתם.

לפני מס' שנים ערכנו בדיקות פוליגרף תקופתיות* (בדיקות רנדומליות, הנערכות אחת לתקופה לחלק מעובדי הארגון למטרות הרתעה בעיקר) לחב' אינטרנט המספקת שירותים און ליין ומעסיקה עובדים ממדינות שונות באירופה בדסקים בשפות שונות.

בדיקת פוליגרף לעובדי משק בית ומטפלים

מעסיקים רבים עורכים בדיקות סינון למועמדים לעבודה באופן שוטף. בדיקות אלה כוללות בין היתר: ראיון אישי, בדיקת רקע, המלצות ממעסיקים קודמים, מבדקי מהימנות, בדיקות פוליגרף וכד'. אולם, קיים תחום שלם עימו מוצאם עצמם מעסיקים מתקשים להתמודד. הכוונה היא לעובדים המועסקים בבית, עובדי משק בית, מטפלים לקשישים, מטפלים לילדים וכד'. משרות אלה הינן בהגדרתן משרות אמון. העובד בא במגע ישיר עם הסביבה האינטימית ביותר של המעסיק, ביתו, חפציו האישיים, הוריו הקשישים או ילדיו.

האם הביטוח יכול לחייב בדיקת פוליגרף?

שאלה זו עולה לעיתים קרובות במהלך הטיפול בתביעה מול חברת הביטוח.

נראה כי המקור לשאלה נובע מאכזבה מכך ש "לא מאמינים לי" ומהתחושה, אותה מתארים מבוטחים, כי חברת הביטוח מתנערת מאחריות.
במאמר קצר זה אנסה לעשות סדר בדברים ולהסביר מדוע במקרים רבים כדאי לכם לשקול בחיוב את הצעת חברת הביטוח ולהיבדק בפוליגרף.

פוליגרף לסינון מועמדים - ללמוד מהניסיון

שאלת הצורך בבדיקת פוליגרף, בעת סינון מועמדים לעבודה, צצה באמצעי התקשורת, מעת לעת. הסיבה לכך ברורה - ארגונים שונים מעוניינים להציג עצמם כמקום עבודה המקדם את פני העובד וחוששים מדימוי "חדר החקירות" שדבק בפוליגרף. ניסיוננו מלמד כי כאשר פוסחים על בדיקת מהימנותו של המועמד, עשוי הנזק להיות רב מין התועלת.

מכון פוליגרף בחיפה

כמכון פוליגרף ותיק ומנוסה, אנו מודעים לחשיבות הרבה שמייחסים לקוחותינו לזמינות ולנוחיות. לכן, פרט לדגש שאנו שמים על רמה מקצועית גבוהה, אמינות, דיסקרטיות ושירות, אנו משתדלים לעמוד לרשות לקוחותינו בקרבה הגיאוגרפית המירבית. בכדי לספק שרות מיטבי מפעיל גזית מכון פוליגרף, סניף בחיפה.